Autonieuws

Dit kost de eerste elektrische Alfa Romeo

april 29, 2024

Alfa Romeo Junior

Alfa Romeo gooit de orderboeken open voor de langverwachte Junior. Het merk trapt af met de volledig elektrische variant, de Junior Elettrica. Klanten hebben keuze uit twee aandrijflijnen met 115 kW (156 pk) of 175 kW (240 pk) in de Junior Elettrica Veloce. De Italiaanse EV is er vanaf 39.000 euro. Het merk lanceert ook een speciale introductieversie: de Junior Elettrica Speciale. Deze versie is beschikbaar vanaf 41.000 euro. Beide varianten van dit model komen in 2024 in aanmerking voor een SEPP-subsidie van 2.950 euro. Hierdoor zakt de instapprijs van de Junior Elettrica naar 36.050 euro.

Rode Alfa Romeo geparkeerd voor een betonnen muur met dramatische verlichting.

Uitrusting

Elke Junior Elettrica is standaard uitgerust met zaken als Icona stoffen interieurbekleding met blauwe accenten, automatische airco, regensensor, keyless start, een 10,25-inch digitaal instrumentarium en een infotainmentsysteem met 10,1-inch display. Verder bestaat de standaarduitrusting uit 18-inch lichtmetalen Aero-wielen, elektrisch verstelbare buitenspiegels, led-verlichting, adaptieve cruise control, parkeersensoren achter en een botspreventiesysteem met herkenning van voetgangers en fietsers.

Sportief Alfa Romeo MILANO interieur met rode sfeerverlichting en racestoelen.

Alfa Romeo Junior Speciale

De introductieversie Junior Speciale is verder aangekleed met matte sierelementen, 18-inch lichtmetalen Petali-wielen, Spiga-interieurbekleding met vinyl en stoffen bekleding, een met leder afgewerkt stuurwiel en elektrisch bedienbare bestuurdersstoel met massagefunctie. De Speciale biedt verder interieurverlichting met keuze uit acht kleuren, die de ventilatieopeningen, de middenconsole en het iconische instrumentarium op sierlijke wijze verlicht.

Elettrica Veloca

Voor wie meer vermogen zoekt, is er de Elettrica Veloce. Met een elektromotor die 175 kW (240 pk) levert, gekoppeld aan 345 Nm aan koppel, bereikt de Veloce een topsnelheid van 200 km/u en accelereert hij van 0 naar 100 km/u in slechts zes seconden. Dit model onderscheidt zich door zijn directe besturing, opvallende 20-inch wielen, een sperdifferentieel, stabilisatorstangen voor én achter, extra brede spoorbreedte, een sportieve wielophanging die 25 mm lager ligt en een extra krachtig remsysteem. De consumentenadviesprijs voor deze sportieve elektrische krachtpatser bedraagt 48.000 euro.

Een blauwe Alfa Romeo SUV geparkeerd in een modern gebouw, met een dynamisch ontwerp en strakke koplampen.

Mild-hybride

Alfa Romeo breidt de line-up later uit met een mild-hybride variant: de Junior Ibrida. Deze motorisering is naar verwachting vanaf het derde kwartaal van 2024 te bestellen. Prijzen maakt Alfa Romeo binnenkort bekend. De mild-hybrid heeft een 100 kW (136 pk) sterke aandrijflijn bestaande uit een 1,2-liter driecilinder turbobenzinemotor, een 48V lithium-ion batterij en een 21 kW sterke elektromotor, ingebouwd in de innovatieve zesversnellingsbak met dubbele koppeling. De Alfa Romeo Junior Ibrida biedt twee aandrijfopties: voorwielaandrijving en Q4-vierwielaandrijving.

This site is registered on wpml.org as a development site.