Autonieuws

Nieuwe hybride-aandrijflijn en uitvoeringen voor DS 4

april 30, 2024

DS Automobiles

2024 is een spannend jaar voor DS Automobiles. Het merk introduceert meerdere volledig elektrische modellen. Maar zo ver is het nu nog niet. Het merk komt eerst met een nieuwe hybride-aandrijflijn voor de DS 4, die de uitgaande PureTech 130 Automatic vervangt. De nieuwe DS 4 HYBRID is daarnaast als eerste DS-model verkrijgbaar als PALLAS en ÉTOILE, de nieuwe uitrustingsniveaus van DS Automobiles.

DS 4 HYBRID

De HYBRID-aandrijflijn van de nieuwe DS 4 HYBRID bestaat uit een driecilinder turbobenzinemotor met een slagvolume van 1.199 cc, een vermogen van 100 kW (136 pk) en 230 Nm aan trekkracht vanaf 1.750 toeren per minuut. De DS 4 HYBRID accelereert in 10,4 seconden van 0 naar 100 km/u. Dat is 1,2 seconden sneller ten opzichte van de uitgaande PureTech 130 Automatic benzinemotor.

Elektrisch rijden

Schakelen gebeurt met een nieuwe automatische e-DCS6 zes-versnellingsbak met dubbele koppeling. Volgens het merk is de nieuwe DS 4 HYBRID is ten opzichte van de uitgaande PureTech 130 Automatic-aandrijflijn niet alleen aanzienlijk stiller, maar ook veel zuiniger. De auto heeft bijvoorbeeld 1,1 liter minder brandstof nodig om 100 kilometer af te leggen. In stedelijk verkeer is de energiewinst nog groter en is het in stadsverkeer mogelijk om ruim 50% van de tijd elektrisch te rijden.

De vanafprijs van de DS 4 HYBRID bedraagt € 42.090 rijklaar. De auto is verkrijgbaar als PALLAS en ÉTOILE. Deze nieuwe uitrustingsniveaus vervangen op termijn de huidige uitvoeringen van DS Automobiles.

DS 4 HYBRID PALLAS: vanaf € 42.090 (rijklaar)

Bij de DS 4 HYBRID PALLAS is het interieur afgewerkt met Diamond Tungsten Fabric met Black DS Canvas met een nieuw stikpatroon op de zitting en rugleuning. Hij heeft akoestisch gelamineerde zijruiten aan de voorzijde en het Clean Cabin-systeem met het ‘Air Quality System’ en bijbehorende automatische airconditioning met twee zones. De auto heeft verder Adaptive Cruise Control Stop & Go, Lane Departure Warning en parkeersensoren voor en achter met achteruitrijcamera.

DS 4 HYBRID ÉTOILE: vanaf € 46.740 (rijklaar)

De DS 4 HYBRID ÉTOILE is verkrijgbaar met keuze uit twee interieurs in zwart Alcantara met nieuwe stiksels of Criollo Brown Nappa leder met het voor DS typische horlogebandmotief en stoelverwarming. De ÉTOILE heeft verder elektrisch bedienbare stoelen, het DS IRIS SYSTEM-infotainment met DS SMART TOUCH en het DS Extended Head-Up Display. Daarnaast heeft hij DS MATRIX LED VISION-koplampen, getinte achterruiten met akoestisch gelaagde zijruiten en het Rear Traffic Detection Pack.

This site is registered on wpml.org as a development site.