Autonieuws

Toyota Hilux GR Sport heeft een prijs

mei 2, 2024

GR Sport

Aan het einde van 2024 komt de gloednieuwe Hilux GR Sport naar ons land. Deze nieuwe versie valt meteen op door zijn fors grotere spoorbreedte in vergelijking met zijn voorganger. Aan de voorzijde is de spoorbreedte maar liefst 140 millimeter breder dan die van een standaard Hilux, terwijl aan de achterzijde dit verschil zelfs 155 millimeter bedraagt. Maar dat is niet alles wat deze krachtpatser te bieden heeft. De ophanging en remmen zijn ook flink onder handen genomen voor betere prestaties op en naast de weg.

Stoere details

Het uiterlijk van de Hilux GR Sport wordt versterkt door stoere details zoals een zwarte grille met G-gaas en het klassieke Toyota-logo, samen met de zwarte zijbeugels, spiegels en deurgrepen. Vooraan prijkt een opvallende zilverkleurige beschermplaat en achteraan zit een robuuste zwarte bumper. De kenmerkende GR Sport-logo’s en opvallende zwarte spatbordverbreders voegen een extra dosis sportiviteit toe aan het geheel. Om het plaatje compleet te maken, rolt de Hilux GR Sport op gloednieuwe 17-inch zwarte wielen.

Aandrijflijn

De vertrouwde 2,8-liter motor, die al sinds 2020 in de Hilux ligt, is ook in de GR Sport van de partij. De motor levert 150 kW (204 pk) en 500 Nm koppel en is gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak. Schakelflippers achter het stuur maken het mogelijk om zelf te schakelen. Andere uitvoeringen van de Hilux zijn ook leverbaar met een 150 pk sterke 2,4-liter dieselmotor.

Sportief sausje

Het interieur van de Hilux GR Sport straalt extra sportiviteit uit met een opvallende combinatie van zwart en rood als hoofdkleuren. De sportstoelen, bekleed met zwart suède en leer, zijn voorzien van rode veiligheidsgordels, zilverkleurige stiksels en perforaties. De stoelen zijn ontworpen om inzittenden ook tijdens een stevige rit stevig op hun plek te houden. Op het gebied van multimedia biedt de Hilux GR Sport een multimediasysteem met een 8-inch touchscreen display. De topversie van de Hilux is tevens standaard voorzien van verwarmbare stoelen voor de bestuurder, een verwarmbaar stuurwiel, een JBL Premium Sound System met negen speakers, parkeersensoren voor en achter en led-verlichting voor en achter.

De nieuwe Hilux GR Sport is nu te bestellen, net als de geüpdatete verdere line-up van de Hilux. Eind 2024 worden de eerste exemplaren van de Hilux GR Sport in Nederland verwacht.

This site is registered on wpml.org as a development site.