Autonieuws

Vernieuwde Cupra Leon is bijna een elektrische auto

mei 1, 2024

Cupra Leon

De Cupa Leon en Leon Sportstourer zijn dankzij een facelift niet langer vrijwel exacte kopieën van de Seat Leon. Het vernieuwde model herken je aan het gloednieuwe sharknose-front met drie hoekige LED-units in de koplampen en een stevige centrale luchtinlaat. Aan de achterkant zitten doorlopende led-achterlichten, die ook zijn voorzien van geïntegreerde driehoekige vormen, en een oplichtend Cupra-logo in het midden. De two-tone achterbumper zorgt voor een extra vleugje sportiviteit. Afhankelijk van de gekozen uitvoering en extra’s wordt de Leon geleverd met 18- of 19-inch lichtmetalen velgen. Klanten hebben de keuze uit negen verschillende exterieurkleuren, waaronder Century Bronze Matt en Enceladus Grey Matt.

Verlaagde zitpositie

Binnenin pronkt de Cupra met een multifunctioneel supersportstuur en standaard sport- of kuipstoelen die je in een verlaagde zitpositie plaatsen voor een extra sportieve rijervaring. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel met veel gerecycled materiaal en leersoorten die op een milieuvriendelijke manier zijn behandeld. Het dashboard springt in het oog met een opvallend 3D-patroon en er zijn koperen of dark chrome accenten. Het infotainmentscherm is een (flink) maatje gegroeid – naar 12,9-inch – en een optioneel Sennheiser-audiosysteem met elf speakers, een subwoofer en een versterker van 390 watt is optioneel leverbaar.

Elektrisch rijden

Net als in de vernieuwde Formentor, lepelt Cupra ook in de Leon nieuwe eHybrid plug-in hybridetechnologie van de Volkswagen Group. De aandrijflijn combineert een 1.5 TSI turbo-benzinemotor met een elektromotor en een DSG-automaat, beschikbaar in twee performance-varianten: 150 kW/204 pk en 200 kW/272 pk. Dankzij een 19,7 kWh accupakket groeit de elektrische range naar meer dan 100 km. De plug-in hybride Leon kan zelfs snelladen: tot 50 kW. Thuis gaat het laden voortaan ook sneller, tot 11 kW. De nieuwe Cupra Leon en Leon Sportstourer zijn vanaf 1 mei on-tour langs de Nederlandse Cupa Garages. In aanloop naar de marktintroductie deze zomer maakt Cupra de exacte specificaties en prijzen bekend.

This site is registered on wpml.org as a development site.